Nap: 2018.09.16.

U14: PAFC Basket/B – Józsefvárosi KC

Ezt a mérkőzést már szerencsére sokkal jobb szellemben kezdtük, mint az elsőt. Habár az első három kosárral ellenfelünk gyorsan ellépett hat ponttal, ezután átvettük az irányítást, és az 5. percben mert a vezetést is, Ekkor ugyan még egyenlíteni tudott ellenfelünk, de egy újabb 8-0-s szériában sikerült meglépni tőlük. Ebben a negyedben kulcs szerepet játszott a pár éves kihagyás után a kosárlabdához visszatérő Pataki Tomi, aki már az első negyed után két számjegyű pontot szerzett.
A második negyedben ugyan kissé döcögött a gépezet, de így is egy egy közel egál negyedet játszottunk, aminek köszönhetően mindössze egyetlen ponttal csökkent az előnyünk.
A fordulás után pedig kicsit nagyobb fokozatra kapcsolatunk, és 25 dobott pontunkkal megmutattuk, hogy többre is képesek vagyunk.
Az utolsó játékrészben szintén magabiztosan uraljuk a pályát, látszott, hogy ellenfelünk lassan elfáradt, így nem mindig szép játékkal, de magabiztos 17-0-s hat perccel indítottuk a negyedet. A mérkőzés végén az addig kevesebb lehetőséghez jutók is ismét pályára kerültek,  hogy szokják ők is, hogy nem mindig támaszkodhatnak a rutinosabb társaikra.
Összességében a két mérkőzés alapján elmondható, hogy látszik az elmúlt időszakban elvégzett munka, ugyanakkor rengeteg tanulni valónk van még, és nagyon fontos, hogy a rendelkezésünkre álló edzéseket maximálisan kihasználjuk, ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni eredményességben is. Az első forduló meglepetés embere megkérdőjelezhetetlenül Sándor Mátyás volt, aki élete első éles mérkőzésein, mindkét alkalommal csapata legeredményesebbek volt és e mellé védekezésben sem lehetett panasz a munkájára!

Gratulálunk az egész csapatnak!

A második mérkőzés videóját az alábbiakban tekinthetitek meg:

U14: JKC-PAFC/B

Közzétette: nyockerbasket.hu – 2018. szeptember 16., vasárnap

 

47 - 79
Végeredmény

U14: Józsefvárosi KC – Bikák KK

A szezon első mérkőzését nagyon rosszul kezdtük, rosszabb nem is lehetett volna. Az első negyedben dobott 3 és kapott 22 pont el is döntötte a meccs kimenetelét. Többször próbálkoztunk visszakapaszkodni, azonban igazán nem sikerült elkapnunk a játék ritmusát, egészen az utolsó negyedig.

Az utolsó játékrészben szerencsére már megmutattuk, hogy tudunk ennél sokkal többet is, és 12 pontot le is dolgoztunk a hátrányunkból, azonban ez kevésnek bizonyult. Fontos tanulság, hogy nem lehet egy negyed alatt mérkőzést nyerni, és ha előrébb akarunk lépni, nem engedhetjük meg magunknak azokat a pontatlanságokat, figyelmetlenségeket, amiket elkövettünk számos helyzetben.

A mérkőzés videója az alábbiakban megtekinthető:

U14 JKC – Bikák KK

Közzétette: nyockerbasket.hu – 2018. szeptember 16., vasárnap

45 - 58
Végeredmény

U14: Bikák KK – PAFC Basket/B

57 - 53
Végeredmény