- nyockerbasket.hu - http://nyockerbasket.hu -

Feljutás kettős győzelemmel…

Egyesületünk történetében elősször, az U14-es, Serdülő korosztályban az alapszakasz harmadik fordulójában mindkét mecccsünket megnyertük, így a novemberi fordulóban egy csoporttal feljebb lépünk.

Az első mérkőzésen a MAFC harmadik csapatával mérkőzétünk. A kezdésnél ugyan az első három pontot ellenfelünk szerezte, de a második percben már át is vettük a vezetést egy 8-0-s rohammal, és nem is engedtük ki a vezetést a kezünkből a mérkőzés végéig.

Részletek

Dátum Idő Bajnokság Szezon
2017-10-28 10:30 Nemzeti Serdülő Bajnokság U14 2017-2018

Eredmények

Csapat1234T
Budapest Basket [1]151661454
Józsefvárosi KC – U14 [2]1716211367

A mérkőzés szinte egészében megfelelően koncentrálva, nagyon elszántan játszottunk, látszott a játékunkon az elvégzett munka. Jó érzés volt “begyűjteni” a kollégák elismeréseit is. Kisebb hullámvölgye ugyan voltak, de mindig sikerült még időben visszazökkennünk és megtartottuk előnyünket. Bizonyos tekintetben hasonlóan alakultak a negyedek, mint a két fordulóval ezelőtti összecsapásunkon, hiszen ezúttal is két negyedet nyertünk, egy döntetlenre végződött, míg egyben ellenfelünk dobott több pontot. Ugyanakkor jelentős különbség, hogy míg a múltkori mérkőzésen az első negyed véli két pontos előnyünket jelentősen hagytuk elúszni a második tíz percben, ezúttal megtartottuk azt, és a félidei pihenőre is mi mehettünk előnnyel.
A rövid pihenő után pedig a harmadik negyedben kiemelten szép játékkal és jó védekezzésel megnyugtatóbb előnyre tettünk szert. Az utolsó játékrészben már helyenként ki-kihagyott a gépezet, ami a fáradtságnak volt betudható, de a szívünk és a lelkesedésünk a helyén volt, ennek köszönhetően a negyed végére mindössze egyetlen ponttal csökkent az előnyünk, és 13 pontos győzelemmel zártunk

A második mérkőzésig mindössze pár perc pihenőnk maradt. Várható volt, hogy egy ilyen kiélezett, küzdelmes mérkőzés után nem tudunk ismét ugyanolyan pontosan, gyorsan játszani. Ennek megfelelően sokáig fej-fej mellett haladtunk ellenfelünk kel a Ziccer KS csapatával, az első negyed végére egy lélegzetvételnyi, 6 pontos előnyre tudtunk szert tenni. A második játékrész hasonlóüan folytatódott, bár a negyed közepén már 13 pont is volt a különbbség, a negyed végére ez nyolcra csökkent.
A szünet utána sem a mi szánk íze szerint alakultak a dolgok, ellenfelünk a negyedik perc végére négy pontra zárkózott fel, de szerencsére az igazán fontos pillanatokban nem remegett meg a kezünk, és néhány jó időben szerzett kosárral, megőriztünk hat pontot az elünyünkből. Az utolsó negyedben már mindkét csapat sokat hibázott, a negyedik perc környékén azonban kicsit felpörgettük a pont szerzése, és bebiztosítottuk győzelmünket.
A mérkőzés végeredménye, a húsz pontos különbség nem tükrözi a hatalmas, kiélezett küzdelmet, ami a csapatok között folyt.

Eredmények

Csapat1234T
Józsefvárosi KC – U14 [2]201782065
Ziccer Kosársuli [3]141510645

Egy kicsit most örülünk, ünnepelünk, de keddtől folytatjuk a munkát, hiszen az igazán nagy feladat novemberben vár ránk, amikor a felsőbb csoportban maradás lesz a cél.