- nyockerbasket.hu - http://nyockerbasket.hu -

U14 Serdülő Alapszakasz II. Forduló

A II. fordulóra Monoron került sor, ahol elsőként az előző fordulóból már ismert Ziccer KS csapata ellen mérkőztünk. Frissen jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, Székely Szabolcs kosarával indult a pont gyártás, és hamar 10 pont fölötti előnyre tettünk szert, míg ellenfelünk első kosarát a negyedik negyedben szerezte és ebben a játékrészben nem is növelték tovább pontjaik számát.A második negyedben már sajnos jelentősen akadozott a gépezet, igaz, a pályán lévők közül többen is kisebb sérülésekkel bajlódtak, de le a kalappal mindenki előtt, hiszen maximálisan odatették magukat a srácok, sajnos így is 6 ponttal csökkent az előnyünk a félidőre, de még így is 10 pont fölötti vezetéssel vonuljunk le a pihenőre.
A fordulás után megint nem sikerült a legjobban a kezdés, ellenfelünk tíz pontot belül is megközelített minket, a koncentrációnkkal akadtak problémák, túl korán elhittük hogy a zsebünkben van a nagyobb arányú győzelem is. Szerencsére azért összekaptuk magunkat és sikerült négy ponttal megnyerni a negyedet, majd az utolsó játékrészben is további négy ponttal növelni a külünbséget és elérni az előzetesen kitűzött célt, a 20 pontos különbséget.

Eredmények

Csapat1234T
Józsefvárosi KC – U14 [1]1912181968
Ziccer Kosársuli [2]218141448

A második mérkőzést a hazai monoriak ellen játszottuk, akik súlyban jóval fölénk kerekedtek, és ezt a fölényüket szépen ki is használták, míg nálunk többen is túl gyorsan gyűjtötték a személyi hibákat. Sajnos a súlybeli különbség, a sérültek száma, és az első mérkőzés fáradtsága túl sok volt, így nem sikerült meglepetést okoznunk és kiharcolni a nagyon vágyott feljutást, de bíztató jeleket láttunk és fejlődést a játékunkban, ami bizakodásra adhat okot az október végi fordulóra.

Eredmények

Csapat1234T
Monori SE [3]19 28 211886
Józsefvárosi KC – U14 [1]1189937